BIOLOGI-TJEK

Nyheder

Tip: Hold dig ajour med hvad der sker på Tjek-webstederne ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev.

11. august 2020


Endnu en ny opgave, denne gang i gruppen med aktuelle opgaver. Den handler om de langhalse, som hvert år i august-september skyller i land langs de danske kyster, især Vestkysten. 

9. august 2020


Vi er klar til et nyt skoleår med et Tjek, hvor opgavesiderne har fået et nyt og enklere layout, som giver bedre overblik. I de nyeste opgavesæt vil der også være nye opgavetyper med hotspot eller tjekbokse til markering på billeder samt cloze-spørgsmål med svarmuligheder sat ind i parenteser i sammenhængende tekst.
Både layout og opgavetyper er valgt med udgangspunkt i ministeriets afgangsprøver.

Eksempler på opgaver i det nye design er Dafnier i gruppen, Dyr i vand, både en trænings- og en testopgave om kostpyramiden i Kost og sundhed, Svampe 2 i Skoven, og Træn din evne til modellering i Naturfagskompetencer.

For skoler, som ikke har fået fornyet deres abonnementer, er vi selvfølgelig fortsat klar til at tage mod bestillinger.
 

1. juli 2020


Et noget specielt skoleår er slut og pr. 1. juli er der lukket for adgangen til Tjek-webstederne. Det betyder også, at det nu er slut med vores tilbud om gratis abonnementer.
For skoler, som ikke har fået fornyet deres abonnementer, kan der fortsat bestilles, så abonnementerne kan være klar til brug efter sommerferien.
https://fysikkemi.tjek.net/bestil-skole
https://biologi.tjek.net/bestil-skole
https://geografi.tjek.net/bestil-skole
https://naturteknologi.tjek.net/bestil-skole
https://matematik.tjek.net/bestil-skole

Vi bruger som sædvanlig sommerferien til gennemgang og opdatering af opgaver, Nye opgavesæt vil være i det nye layout med mulighed for nye opgavetyper.
I år bliver der også foretaget nogle ændringer mht. oprettelse af hold og administration af elever. Der er en grundigere beskrivelse af det i den forrige nyhed.

Vi ønsker alle en rigtig god ferie.
 

23. juni 2020

Nyt opgave-design og nye opgave-typer

Nye opgavesæt vil fremover være i et nyt opdateret design, og der vil komme nye opgavesæt med nye opgave-typer - inkl.:
 - ”Cloze” - klik på ord/sætning i tekst - f.eks: ( ord, ord, ord ).
- ”Hotspot” - sæt krydser vilkårlige steder på et billede.
- ”Tjekbokse på billede” - marker de rigtige tjekbokse placeret på et billede.

Man kan allerede nu se et eksempel på det nye design her: https://fysikkemi.tjek.net/opgavesaet?id=2889&m=eksempel

Opgavesæt i det oprindelige design bliver ikke umiddelbart opdateret til det nye, men der vil gradvist komme flere opgavesæt i det nye.

Lærere og elever kan også oprettes via "invitations-links"

Lærere og elever kan "inviteres" via "invitations-links" hvormed de kan oprette sig selv på Tjek.net webstedet.

Den lærer som aktiverer abonnementet kan invitere de andre lærere - f.eks. ved at e-maile link til dem, eller poste link i lukket gruppe på Aula, Teams, etc. Lærere kan ligeledes invitere elever - med et invitations-link pr. hold.

Dette er et alternativ / supplement til at lærere og elever som tilhører skolens institutionsnr. i Uni-Login systemet, automatisk oprettes ved første log ind (hvilket man også fortsat kan bruge).

Fordelen er at man bedre kan kontrollere hvem på skolen der får adgang (kun dem der får linket), uden selv at skulle oprette hver enkelt lærer/elev, og man kan sikre sig at elever kun kan oprette sig på deres eget hold.

En anden fordel er at invitations-links er uafhængige af skolens institutionsnr. i Uni-Login. Brugere (med linket) kan altså blive korrekt oprettet og komme i gang, selv hvis de er tilknyttet et andet institutionsnr. i Uni-Login.

Skoler med "uden data" abonnement kan også gøre brug af invitations-links, hvilket betyder at de nu også får mulighedhed for at begrænse hvilke lærere og elever på skolen der får adgang (kun dem der får linket).

Log ind med Google, Microsoft, Facebook på lige fod med Uni-Login

Det bliver muligt for både lærere og elever at bruge en Google-, Microsoft- eller Facebook-konto som sit primære login. Dvs. Uni-Login vil fremover blot være en af 4 ligestillede login-typer, som man kan vælge imellem.

Brugere der logger ind med Google-, Microsoft- eller Facebook-konto skal "inviteres" - se ovenfor.

Det vil dog være muligt for administratoren for hvert abonnement at vælge hvilke login-typer (inkl. Uni-Login) der skal være tilgængelige for "inviterede" brugerne.

Skoler med "uden data" abonnement kan også gøre brug af denne mulighed, og er altså ikke længere begrænset til at bruge Uni-Login.

Dette erstatter desuden også muligheden for at tilknytte et sekundært login (ikke længere muligt).

Vi henter ikke længere bruger-navne og hold-tilknytninger fra Uni-Login

Dette betyder at hver lærer/elev skal indtaste sit eget navn ved første log ind. Elever skal også angive hvilket hold de tilhører (med mindre man bruger invitations-link - se ovenfor).

Funktionen "Synkroniser med Uni-Login" fjernes i samme forbindelse. Rettelser af elev-lister, navne og hold-tilknytninger gøres i stedet på Tjek.net webstedet.

Fordelen ved dette er at at systemet bliver enklere, skolen undgår problemer omkring forkerte data fra Uni-Login, og skolen undgår administrationen omkring Uni-Login dataaftaler (ikke længere nødvendige).

Dette gør det også nemmere at definere egne hold som måske slet ikke eksisterer i Uni-Login systemet (f.eks. hold blandet på tværs af klasser).

Slut med at logge ind med bruger-id / e-mail

Vi afskaffer dette, fordi det kun benyttes af få abonnenter. Og mange af disse abonnenters brugere tilknytter alligevel et andet login (Uni-Login, Google, Microsoft eller Facebook). De som har brug for andet end Uni-Login kan fremover bruge Google-, Microsoft- eller Facebook-konti som primært login (se ovenfor).

Slut med at overføre hold fra år til år

Dette var i forvejen kun muligt for ikke-Uni-Login abonnementer. For disse abonnenter tænker vi at bruger-oprettelse via invitations-links (se ovenfor) er en bedre måde at få en "ren" bruger-liste i starten af skoleåret.

9. juni 2020


Der er nu en ny gruppe i biologi "Naturfagskompetencer", hvor man kan træne sin evne til at gennemskue modeller. Modellering er en af de fire kompetencer, der testes i udtræksprøven i biologi, hvor man skal analysere og vurdere undersøgelser og modeller med naturfagligt indhold.

6. juni 2020

 

Der er udgivet 3 nye opgavesæt, Dafnier i gruppen om dyr i vand, Savmpe 2 i gruppen, Skoven, og Madpyramiden i gruppen, Kost og sundhed. Madpyramiden erstatter en tidligere opgave om samme emne.

Det er de første opgavesæt i Biologi-Tjek i vores nye opgavelayout med mulighed for nye opgavetyper.
 

18. maj 2020

De mange gratis abonnementer, som er oprettet de sidste par måneder, fortsætter selvfølgelig, som vi tidligere har meldt ud, indtil d. 1. juli ligesom alle andre abonnementer.
Rigtig mange skoler har benyttet sig af vores tilbud og oprettet gratis abonnementer. Vi håber, de har været en hjælp i perioden med fjernundervisning, og at de fortsat vil blive brugt efter skoleåbningerne.

29. marts 2020


Det har været dejligt at opleve den helt overvældende interesse for vores tilbud om gratis adgang resten af skoleåret, og vi håber, opgaverne er en god hjælp lige nu.
I tiden op til påske, kan man også hygge sig med opgaver om påsken. Opgavesættet findes i gruppen med aktuelle opgaver.
Påskeopgaverne er træningsopgaver.  Derfor kan lærere ikke se elevbesvarelser, kun om der er arbejdet med opgaven. Se evt. mere om besvarelser/resultater fra trænings- og testopgaver i forrige opslag, og husk, at man altid kan få mere indformation via spørgsmålstegn øverst på mange lærersider.
 

15. marts 2020

Vi får rigtig mange henvendelser om de gratis abonnementer. 
Der kan fortsat oprettes gratis abonnementer. Se forrige opslag.
Et par spørgsmål går igen:

Udløber de automatisk?
Ja, alle abonnementer udløber pr. 1. juli, hvor alle brugere slettes. Derefter er man ikke bundet af noget.

Hvordan får elever adgang?
Administratoren (den som opretter abonnement) skal oprette de klasser, som skal bruge det, derefter kan elever logge ind. De føje automatisk til en klasseliste ved første login

Hvorfor kan jeg ikke se elevernes besvarelser?
Der er 2 typer af opgavesæt:
Træningsopgaver, som elever har fri adgang til, de ser de rettede opgaver og kan arbejde videre med dem til alt er rigtigt, derfor gemmes besvarelser ikke. Lærere kan se, hvilke sæt, eleverne har arbejdet med,
Testopgaver, som lærere skal åbne i en bestemt periode  for en klasse. Elever ser kun resultatet i procent, og lærere kan se besvarelserne.

Se mere fx her: https://matematik.tjek.net/indhold

11. marts 2020

Grundet coronavirus-situationen tilbyder vi nu GRATIS abonnement på alle Tjek.net webstederne resten af dette skoleår (indtil 30.6.2020).

Webstederne indeholder emneopdelte trænings- og test-opgaver samt tværgående test-opgaver, som i layout og indhold ligner de digitale afgangsprøver og nationale test.

Webstederne er oplagte til hjemme-undervisning / hjemme-studier, da eleverne kan logge ind hjemme fra på deres egen PC / tablet.

Opret gratis abonnement på:

https://biologi.tjek.net/gratis
https://geografi.tjek.net/gratis
https://fysikkemi.tjek.net/gratis
https://naturteknologi.tjek.net/gratis
https://matematik.tjek.net/gratis

Tip: Hold dig ajour med hvad der sker på Tjek-webstederne ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev.

Skole-abonnement
Priser
Bestil

Privat-abonnement
Priser
Bestil
Følg os
Seneste nyt

Copyright © 2005-2024
JH Software
Alle rettigheder forbeholdt

Copyright © 2005-2024 JH Software. Alle rettigheder forbeholdt.