BIOLOGI-TJEK

Nyheder

28. november 2015


Så er to sæt juleopgaver fundet frem i gruppen med aktuelle opgaver.

Opgaverne dækker mange meget forskellige emner med tilknytning til jul, bl.a. juletræer, juleand og julehjerter.

Opgaverne kan fx bruges som hyggelige ekstraopgaver eller vikaropgaver i december. 

22. november 2015


I gruppen med aktuelle opgaver er opgaven om efterår nu skiftet ud med en mere aktuel opgave om sne.

 

19. oktober 2015


I gruppen, Genetik og celler, er der tilføjet 2 nye opgavesæt om celler og cellers bestanddele. der er både træningsopgaver og tilsvarende testopgaver, og som sædvanlig er de nye sæt markeret med stjerner på opgavelisten. 

18. oktober 2015


Muntjacen er et nyt dyr i den danske natur. I løbet af 2015 er den flere gange spottet i området omkring Rørbæk Sø ved Nørre Snede i Midtjylland.

En ny aktuel opgave om muntjacen findes nu i gruppen med aktuelle opgaver, og flere tidligere aktuelle opgaver om forskellige dyr er samtidig flyttet til gruppen "Diverse dyr.


 

6. september 2015

I forbindelese med Nye Forenklede Fælles Mål er der tilføjet en helt ny funktion på Tjek-webstederne, hvor man som lærer kan få en oversigt over opgavesæt som berører et specifikt fælles mål.
I opgavelisten vises opgaverne opdelt i emnegrupper, men over listen kan man vælge at få dem vist efter nøgleord og nu også efter Fælles Mål.
Forenklede Fælles Mål vises som et skema med tal i nogle af felterne. Klikkes på et tal, vises en liste over opgaver, som berører det valgte mål.

Vores opgavesæt dækker p.t. de Forenklede Fælles Mål rimelig bredt. Dog er der forskel på hvor mange opgavesæt der berører hvert enkelt mål – typisk fordi nogle emner bare er mere ”populære” end andre, og eftersom vores materiale udelukkende består at tests på en skærm, kan vi kun dække vidensmålene. Vi kan fx ikke teste færdighedsmål, hvor eleven skal kunne undersøge noget eller argumentere for noget.

Vi har gennemgået samtlige opgavesæt og registreret hvilke fælles mål de berører – både for at kunne tilbyde ovennævnte nye funktion til brugerne – men også for at sikre at vi dækker bredt inden for de nye fælles mål og for at styre vores udvikling mere i den retning.
 

9. august 2015

Vi glæder os til at tage fat på endnu et skoleår med Biologi-Tjek. Sommerferien er som sædvanlig blevet brugt til en gennemgang og opdatering af nogle af de mange opgavesæt. Der er først og fremmest tale om en del mindre ændringer og udskiftning af billeder i eksisterende opgaver, så de er mere tidssvarende.
Der er også flere nye aktuelle opgaver klar til skolestarten, bl.a. et superaktuelt sæt om sommerens plager. 

Der er også opgaver om delfiner, løver og kongeboaen.
De nye sæt er markeret med stjerner i opgavelisten, så det er let at få overblik over nyhederne.

2. august 2015

Skoler kan nu gratis oprette abonnement på det nye web-sted,
Natur-Teknologi-Tjek

Natur-Teknologi-Tjek indeholder nu ca. 60 forskellige sæt træningsopgaver, som dækker mange af områderne i de nye Forenklede Fælles Mål. Alle opgaver er markeret med berørte mål. Desuden er der tilsvarende testopgaver med tilhørende statistikker. Der udvides løbende med nye opgavesæt, og der er altid et eller flere aktuelle opgavesæt. 
Slip for rettearbejde, og få hurtigt og let overblik over  tests og resultater på statistiksiderne.
 
Brug Bestil-knappen på forsiden på www.natur-teknologi-tjek.dk  for at oprette et gratis prøveabonnement.

6. juli 2015

Endnu et travlt skoleår er afsluttet, og der er ferielukket på web-stederne, Biologi-, Geografi- og Fysik-Kemi-Tjek, mens brugere og statistikker fra 14/15 slettes, og vi gør klar til et nyt skoleår. Vi forventer igen i år, at  lærere kan få adgang fra midt i juli, mens elever først kan få adgang fra skolestarten i august.

Flere brugere har efterlyst opgaver til andre fag, og vi er nu klar til at give adgang til
Natur-Teknologi-Tjek
Der er foreløbig fri adgang til en samling af træningsopgaverne, og i efteråret tilbydes skoler en gratis prøveperiode med oprettelse i systemet og mulighed for også at afprøve testopgaver og tilhørende statistikker.

Vi ønsker alle en rigtig god sommer

28. maj 2015

Der er udgivet en ny testopgave om øret.

Indholdet svarer til træningsopgaven om øret og handler om forskellige fagudtryk, samt ørets funktion og anatomi.

Den findes i gruppen, Kroppen.

10. april 2015


Der er udgivet en ny testopgave om kvælstofs kredsløb.

Indholdet i opgaverne svarer til træningsopgaven om samme emne, så der nu er mulighed for, at eleverne efter at have arbejdet selvstændigt med stoffet også kan få testet deres viden.
Skole-abonnement
Priser
Bestil

Privat-abonnement
Priser
Bestil
Følg os
Seneste nyt

Copyright © 2005-2022
JH Software
Alle rettigheder forbeholdt

Copyright © 2005-2022 JH Software. Alle rettigheder forbeholdt.